Engin Günaydın Kimdir?

engin-gunaydin
Yayınlanma Tarihi : 2020-07-11 13:37:37

Engin Günaydın

Engin Günaydın Kimdir? Eğitim Hayatı Nasıldır? Boyu Ve Kilosu Kaçtır? Burcu Nedir? Gelin birlikte tanıyalım…

Engin Günaydın Kimdir?

Engin Günaydın 29 Ocak 1972 Tokat Erbaa doğumludur.

Engin Günaydın’ın Boyu Ve Kilosu Kaçtır?

Engin Günaydın 1.75 boyunda ve 78 kilodadır. 

Engin Günaydın’ın Burcu Nedir?

Engin Günaydın 29 Ocak doğumlu olduğundan dolayı Kova burcudur.

Engin Günaydın’ın Eğitim Hayatı Nasıldır?

Engin Günaydın, İlköğretimi Turhal'da, ortaöğrenimini Erbaa'da tamamlamıştır. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın'ı konservatuvara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yapmıştır. Ailesi Günaydın’ı meslek sahibi olsun diye ablasının yanına İzmit’e yollamıştır. Engin Günaydın burada tiyatroya girmiştir. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuvarı'na geçmiştir.

Engin Günaydın’ın Kariyeri

Engin Günaydın, 25 yaşındayken ”Bir Demet Tiyatro” aldı televizyon programıyla ilk kez ekran karşısına çıktı. 2004 yılında Okan Bayülgen’in sunuculuğunu yaptığı ”Zaga” isimli talk şov programında birçok skeçte sahne aldı. Asıl çıkınıysa Zaga’dan bir yıl sonra başrol oynadığı ”Avrupa Yakası” dizisiyle yaptı. Dizide canlandırdığı Burhan Altıntop karakteriyle o dönem ülke çapında fenomen oldu ve aldığı televizyon ödülleriyle de kariyerinde zirveye çıktı. Oyunculuğunun yanı sıra 2015 yılında gösterime giren ”İçimdeki Ses” filminde senaryo yazarlığı da yapan Engin Günaydın, 2016’da dizi oyunculuğunu bıraktığını ve artık sadece sinema filmlerinde yer alacağını açıklamıştır. 

Engin Günaydın Filmografisi

1997 - Bir Demet Tiyatro - Zabıta İrfan- Dizi

2000 - Güneş Yanıklar –Sacit- Dizi

2001 – Yazgı – Necati - Film

2001 - Aşkım Aşkım - Tarık Usta - Dizi

2002 - Zor Baba – Bilal - Dizi

2003 -Alacakaranlık - Dizi

2003 -Hadi Uç Bakalım –Senayi- Dizi

2004 – G.O.R.A – Dergi Editörü – Film 

2004 – Yazı Tura – Sencer - Film

2004 -Size Baba Diyebilir Miyim? -Mahir - Dizi

2005 – Takva – Erol – Film

2009 – Vavien – Celal – Film 

2005-2009 -Avrupa Yakası -Burhan Altıntop- Dizi

2011 -Üsküdar'a Giderken -Muhtar - Dizi

2011 -Muhteşem Yüzyıl - Gül Ağa - Dizi

2012 – Yeraltı - Muharrem – Film 

2013-2014 - Galip Derviş – Galip - Dizi

2015 – İçimdeki Ses – Selim - Film

2017 – Nerelerdesiniz – Numan – Film 

2017- Aile Arasında- Fikret -Film

Engin Günaydın Başarıları

2001 - Ankara Film Festivali -En İyi Yardımcı Oyuncu 

2010 - 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali  - En İyi Senaryo 

2012 - 31. Uluslararası İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu 

2013 - 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu 

2013 - 19. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 

2015 - 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri-  Müzikal ya da Komedi dalında - "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" 

Engin Günaydın Sosyal Medya

Engin Günaydın’ın Instagram hesabı olan @engingunayn’ ın 187 bin takipçisi vardır.


Engin Günaydın ile ilgili sık sorulan sorular

Adı Soyadı:
Engin Günaydın
Meslek:
Doğum Tarihi:
29 Ocak 1972
Boyu:
1.75 cm
Kilosu:
78 kg
Göz Rengi:
Kahverengi
Sevgilisi:
Bilinmiyor
Burcu:
Kova
Eğitimi:
Mimar Sinan Üniversitesi
Doğum Yeri:
Tokat